mandag den 28. juli 2014

Bukser - Boys Month #4

Det mælkedrengestribede har virkelig stået for skud. Jeg opdagede, at jeg havde to store stykker liggende på lageret. Sikke hukommelsen dog kan svigte, når man står i stofbutikken og er fuldstændig sikker på, at der ikke er noget i skabet. Jeg fandt også noget tripel-kantebånd i gemmerne, som jeg indkøbte for et par år siden.

Så med "råvarer" fra lageret, har jeg syet et par posebukser med lommer hele vejen rundt. De ser derfor ens ud på for- og bagside. Lommerne er foret med grøn bomuld. Så den grønne farve gå igen. Hvis det ikke var fordi jeg er størrrelsesblind, ville det blive et par fine sæt med matchede t-shirts fra dette indlæg. Men t-shirtsene er lige til den lille side, og disse bukser er så lange, at Mads nok først kan passe dem, når han er 5. Så de må en tur i gemmerne, indtil hans ben er blevet lidt længere.





tirsdag den 15. juli 2014

T-shirts - Boys Month #3

Jeg har syet et par raglan t-shirts til Mads. De passer godt til racer shortsene med det grønne. Jeg skal dog til at gå en størrelse op, da det er blevet en kort slim fit model... Så nu må det godt blive langærmede vejr igen, så Mads kan nå at bruge dem, inden han skyder for meget i vejret.

Stoffet til begge t-shirts er fra Stof2000 og lige nu på tilbud. Det med flyvemaskinerne er det mest lækre. Det er i en kraftig kvalitet. Hvorvidt det fnuldrer efter vask, må tiden vise. Oplægningskanten syr jeg med pyntesting i stedet for tvillingenål.



onsdag den 9. juli 2014

Racer shorts - boys month #2

Mads har fået sig et par short i mælkedrengestrib. Jeg har brugt en DIY fra Dana Made It på Racer shorts. Den er virkelig nem at gå til. Jeg klippede efter et par helt alm posebukser og klippede sidesømmen op. Og så var det bare at følge hendes DIY.

Mads elsker dem, fordi de ikke strammer og han kan selv trække dem på og af. Ingen knapper og dikkedarer, der trykker og strammer og driller, når man skal på toilet.

Mille var dog svært utilfreds, da jeg kun havde syet til Mads og ikke hende. Men hun fik opdateret sin sommergarderobe tidligere i år. Det kan du se her og her.




søndag den 6. juli 2014

Nymphe weekend

Som traditionen byder var min mands ungdomsband samlet i weekenden, til hygge med koner og børn. I år holdt vi det hos os, og hele huset blev omdannet til et hyggeligt mylder af børn og voksne. Vi ses kun denne ene gang om året, så der er en masse der skal indhentes, og for mændenes vedkommende en masse musik, der skal spilles. Børnene begynder at lege sammen og knytte nye venskaber. Som en af Nympherne sagde, mens vi stod og kiggede på vores spisende børn: "Det var ikke lige det her jeg havde forestillet mig, det skulle blive til, da Henrik spurgte, om jeg ville spille bas i 1.g!"

Mens mænderne blev lukket inde i værkstedet/bandrum, tog koner og børn til strandet. Skøn fordeling efter min mening :-) Inden aftensmaden blev der afholdt koncert. Det er bare super hyggeligt!

Mille og Mads er helt vilde med musik, så de er altid helt oppe på dupperne under koncerten. Mads er meget betaget af trommerne, så han holder sig tæt på Peter trommeslager. Mille-badenymfe er danser og rytmepige. De andre børn begynder også at få en præference, så det ender med at der kan laves et børneband i løbet af de næste par år.

I dag bruges på at komme til hægterne igen, inden den sidste arbejdsuge skydes igang inden sommerferien.

God søndag til jer alle :-)






fredag den 4. juli 2014

Startskuddet for Boys Month: Frugtposer

I juli måned vil jeg være med til at slå et slag for kreationer til drenge. Christine med bloggen Frk. Turkis har arrangeret Boys Month for 4. år. Det er første år jeg er med. Og da jeg har en dreng, og har nogle kreationer på beding, er det meget naturligt, at jeg melder mig under fanerne.
 
Som det første vil jeg gerne vise en frugtpose, jeg har syet til Mads. Nu skal frugtposer jo have navn på, og Mads blev broderet.
 
Den blev syet en aften efter børnenes sengetid. Men Mads kunne ikke sove, så han sad på sin taburet ved siden af mig og symaskinen, og tegnede og klippede. Men man skal godt nok holde øje med de små hænder og en saks. Når han spørger: "Mor, må jeg klippe i den?", skal man huske at kigge op og klart svare ja eller nej! Det dur ikke med et "mmm" som jeg til tider spiser de uendelige spørgsmål af med. Vupti har han klippet i en ledning, en broderet fødselsdagsløber eller noget jeg er ved at sy. Det gik denne gang uden store ulykker.
 
 
Nu kan jeg ikke sy noget til den ene og så ikke til den anden. Så der sniger sig også lidt lyserødt ind i dette indlæg. Milles frugtpose har fået navnet syet på symaskinen.
 

Børnene er begyndt at plukke blomster i haven

Det er en super måde at få brugt stofrester og bånd på. Færdigsyet måler posen 16 x 24 cm.

Rigtig god weekend til jer alle sammen. Jeg håber, I rigtig nyder det skønne sommervejr, vi har i dag :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...